Vesti - SPAP II

Search our Site

U okviru tekućeg Švedsko – Srpskog policijskog saradničkog programa u toku je realizacija projekta „Razvoj forenzike i forenzičke obrade lica mesta 2016 – 2018 – SweSe III“.
U okviru realizacije projekta donirana je specifiča forenzička, kompjuterska i fotooprema, kao i poseban materijal za detekciju bioloških tragova. Za svih 27 policijskih uprava MUP-a obezbeđena je moderna forenzička oprema koju čine: fotoaparat sa blicom, dastlifter, Versa Light svetlosni izvor, univerzalni neseser za forenzičku obradu lica mesta krivičnog dela, računar, monitor, kolor štampač i lampa.

U Beogradu  je 17. decembra 2018. održana osnivačka skupština Mreže žena u policiji Republike Srbije. Svečanosti u Palati Srbija prisustvovalo je preko 200 predstavnika svih policijskih uprava Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na dvodnevnom skupu koji je održan 4. i 5. decembra na Zlatiboru predstavljeni su rezultati uspostavljanja i početka primene policijsko-obaveštajnog modela u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.