Vesti - SPAP II

Search our Site

Postojećim područnim policijskim upravama Novi Sad i KRaljevo , koje su odabrane za pilot regije u uspostavljanju POM-a, priključene su još dve područne policijske uprave Leskovac i Valjevo.


Prve mentorske i monitoring aktivnosti za Leskovac i Valjevo su započele u četvrtom kvartalu 2016. godine sa treninzima i predstavljanjem Policijsko - obaveštajnog modela Grupama za rukovođenje i upravljanje u ovim policijskim upravama.

Menadžment tim projekta je u toku 2016. održao nekoliko seminara i treninga sa članovima Operativnih timova u Novom Sadu, Kraljevu, Leskovcu i Valjevu na različite teme kao što su: kako održati efikasan operativni sastanak, taktička procena, evaluacija analize i obaveštajnih podataka prema POM modelu i drugo. U sve četiri pilot regije je započeto sa sprovođenjem ovih koncepata.

 

olg
 

MONITORING RADA U PILOT REGIJAMA

Jun – Decembar 2016
olg
 

MONITORING RADA U PILOT REGIJAMA

Jun – Decembar 2016
olg
 

MONITORING RADA U PILOT REGIJAMA

Jun – Decembar 2016

 

Strateški rukovodioci Direkcije policije su snažno podržali ove aktivnosti. Pomoćnik direktora policije , Bogoljub Živković je lično posetio područne policijske uprave u ojim ć se najpre uspostaviti POM, kako bi podržao početne aktivnosti.

Sastanci operativnih grupa za rukovođenje i upravljanje se održavaju redovno svakih 14 dana u skladu sa metodologijom predviđenom Priručnikom POM. POM se sprovodi kroz kriminalističko-obaveštajni process (zakozvana osmica) koji je primenjiv u upravljanju svim policijskim poslovima, a donošenje odluka rukovodilaca je bazirano i podržno na kriminalističko-obaveštajnim informacijama koje izrađuju analitičari po zahtevu Grupe za rukovodjenje i upravljanje. Grupa za rukovođenje i upravljanje efektivno distribuira zaduženja i donosi operativne odluke, kreira operativne planove i daje podršku zajedničkim operacijama različitih jedinica . Grupe za rukovođenje i upravljanje se takođe bave praćenjem sprovođenja poslova na osnovu prethodnih odluka grupe kao i vrednovanjem celokupnog procesa.

Tokom trećeg i četvrtog kvartala 2016. realizovano je ukupno 21 poseta područnim policijskim upravama sa ciljem pružanja podrške, mentorstva i savetovanja.