Vesti - SPAP II

Search our Site

Slavimo ravnopravnost, sposobnost i posvećenost

Povodom 8.marta, Međunarodnog dana žena, u organizaciji Tima za implementaciju Projekta „Razvijanje rodne agende u Ministarstvu unutrašnjih poslova 2016.-2018.“ i Kancelarije Švedske policije danas je u Beogradu održano takmičenje u streljaštvu pod nazivom „Zajedno – jači, efikasniji i uspešniji“ .

 

image
 

Dan žena u policiji

8. mart 2018.
image
 

Dan žena u policiji

8. mart 2018.
image
 

Dan žena u policiji

8. mart 2018.

 

Pozivu da prisustvuju događaju odazvao se veliki broj pripadnica policije iz Policijske uprave grada Beograda, Policijske uprave u Novom Sadu, Žandarmerije, Uprave policije i Uprave granične policije. Takmičenje je proteklo u atmosferi dobre energije i u duhu poštovanja i saradnje među kolegama i koleginicima iz celog kolektiva. U takmičenju je učestvovalo ukupno 23 učesnika, a prvo mesto je osvojila Bojana Sekulić Stanković iz Policijske uprave grada. Beograda. Drugo mesto je pripalo Leposavi Marković iz Žandarmerije i treće Marini Ranković iz PU za grad Beograd.
"Ovakvi događaji neguju zdrav takmičarski duh, a cilj je i isticanje principa jednakih mogućnosti za sve, kao i podrška sposobnim i posvećenim ženama koje su zaposlene u MUP-u Srbije i spremne da daju svoj doprinos ugledu i efikasnosti službe“ izjavio je ovim povodom pomoćnik direktora policije Zvezdan Radojković.

 

image
 

Dan žena u policiji

8. mart 2018.
image
 

Dan žena u policiji

8. mart 2018.
image
 

Dan žena u policiji

8. mart 2018.

 

Maks Luteman, menadžer programa ispred kancelarije švedske policije je naglasio da su ciljevi pomenutog Projekta rodne ravnopravnosti u MUP-u, podržanog od Vlade Švedske, usmereni na osnaživanje žena u policiji kroz omogućavanje sistemske podrške. ,"Takav vid podrške pružaće i buduća Mreže žena policajaca u MUP Republike Srbije čije osnivanje očekujemo uskoro, a koja će se aktivno boriti za veće učešće i značajniju ulogu žena u policiji, ostarivanje njihovih potencijala i profesionalnih i ličnih ciljeva“ izjavio je Luteman.

Obraćajući se prisutnim koleginicama, pomoćnik komandanta Žandarmerije Slavko Jevđenić, istakao je da su žene značajne u svakoj strukturi, pa je tako svaki dan u godini njihov dan.