Vesti - Strateški menadžment i EU integracije

Search our Site

U Beogradu, u hotelu Falkensteiner započela je petodnevna obuka Kursa o upravljanju promenama i razvoju liderstva na izvršnom nivou  u okviru projekta "Podrška razvojnim kapaciteta strateškog upravljanja i evropskih integracija u MUP-a Republike Srbije" koji finansira Švedska vlada, a sprovodi IMG. Prva dva dela obuke održana su 10. i 17. marta 2018., treći deo zakazan je za 14. april 2018., a poslednja dva za 11. i 12. maj 2018.

Prvog dana kursa, 10. marta, tema je bila „Strateško liderstvo i tipovi liderstva“, a cilj obuke bio je da se prouče savremene teorije liderstva, da se analizira njihova osnova i relevantnost za MUP, da se istraži stil liderstva kojem su polaznici obuke naklonjeni, da se istraže stilovi liderstva koji su važni za razvoj MUP-a na različitim rukovodećim nivoima.

Glavni predavač bio je Charles Phelps iz Velike Britanije, ekpert sa više od 30 godina iskustva u policiji i javnom sektoru, na raznim operativnim poslovima i visokim rukovodećim ulogama.

Gostujući predavač bio je Robert Kos iz Slovenije, direktor kancelarije za organizaciju i kadrove u Ministarstvu unutrašnjih poslova Slovenije. Drugi predavač bila je Dinka Krčelić, ekspert sa velikim iskustvom u drzanju obuka, na temu liderstva i menadžmenta, upravljanja ljudskim resursima i evropskim integracijama.

 

ssu3
 

KURS O UPRAVLJANJU PROMENAMA I RAZVOJU LIDERSTVA NA IZVRŠNOM NIVOU

17. Mart 2018.
ssu3
 

KURS O UPRAVLJANJU PROMENAMA I RAZVOJU LIDERSTVA NA IZVRŠNOM NIVOU

17. Mart 2018.
ssu3
 

KURS O UPRAVLJANJU PROMENAMA I RAZVOJU LIDERSTVA NA IZVRŠNOM NIVOU

17. Mart 2018.

 

Drugog dana kursa, 17. marta, tema je bila „Proces upravljanja promenama i njihova implementacija“, a ciljevi su da se pokaže značaj liderstva za upravljanje promenama, da se upoznaju različiti modeli iz oblasti upravljanja promenama i kako se mogu sprovoditi, kao i da se jačaju kapaciteti polaznika obuke iz oblasti implementacije i upravljanja promenama.

Glavni trener bio je Charles Phelps, kao i prvog dana kursa, a gostujući predavač britanski ekspert Jocob Mayne. Mayne je profesor na prestižnom fakultetu za bizniz HEC u Parizu, a takođe je supervizor master programa iz oblasti konsaltinga za upravljanje promenama na Oxford Univerzitetu, kao i na Saïd Biznis fakultetu.